dimarts, 5 d’abril del 2011

Paraules de Savi: Moisès Broggi, 103 anys de vivències

Moisès Broggi, un metge savi, que ara té 103 anys conegut per tothom i reconegut per la seva saviesa.

En una entrevista al món a RAC 1 ha parlat de moltes coses, entre les quals Catalunya i la situació actual. Ha citat l'història per arribar a comprendre-ho: "Catalunya feia nosa a Castella pel seu règim constitucional, i després de la guerra dels segadors, les relacions han continuat siguent violentes. Després de la guerra de successió va començar la retallada de privilegis per Catalunya que ha continuat fins a dia d'avui. Fa 500 anys que dura (des dels segadors) per tant té difícil solució".
Preguntat per la independència: "La independència és possible. Europa estava format per grans imperis que agafaven moltes nacionalitats, com Espanya amb Catalunya. Ara tot s'ha fragmentat i s'ha demostrat que els grans problemes que es generen localment es solucionen millor amb administracions petites".
També ha afegit: "Espanya-Catalunya és un matrimoni que no s'avé, és molt difícil d'arreglar. Amigablement es pot arreglar però si un es vol imposar sobre l'altre no funciona. Per tant és hora de separar-se i tenir una relació amistosa i comercial entre les dos parts."

Hem d'escoltar les paraules de savi. Un motiu més per creure-hi. Podreu repescar l'entrevista als podcasts de RAC1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada