dimarts, 15 de gener del 2013

CORRUPCIÓ I SOBIRANISME

El cas Pallerols ens ha recordat que a casa nostra tenim molta merda, i amb les incerteses sobre els casos Millet, ITV, i tants altres de casa nostra relacionats amb el finançament irregular CiU no fan més que empitjorar el problema.
Ara bé, des de Madrid (i des d'aquí) intentaran associar sobiranisme-corrupció, i pel que he pogut copsar aquest discurs està aprofundint en un sector de la societat catalana format pels poc o gens convençuts.

CDC i UDC han de començar a fer neteja dins de casa si no volen perdre legitimitat durant el procés, ja que els hi buscaran les pessigolles i els hi trauran tots els draps bruts. Tots sabem que no serà suficient perquè el moviment ve del poble, i no dels polítics. Però cal el màxim rigor i no ens podem permetre cap error. Com va dir Sala i Martín fa uns dies: "tots els països hi ha corrupció, el que diferencia un país d'un altre és què es fa amb els corruptes un cop s'els enganxa".

Cal que un dels pilars del nou estat sigui la transparència, la lluita contra el frau i acabar amb la oligarquia que dirigeix aquesta país. Perquè no oblidem que si tot segueix com fins ara, quan siguem un estat, canviarem Botín per Fainé i Florentino per Alemany. També cal acabar amb això. Però no és un impediment per la causa, i no ho ha de ser, i per això cal deixar ben clares unes línies mestres definides abans del referèndum. Que segurament ho sabríem muntar millor que Espanya? No ho dubto, no és gaire difícil. Ja que la independència és una eina per construir una cosa nova, diferent, a mida de les nostres necessitats, i això ho ha d'entendre tothom (sembla que PSC i ICV no ho acaben de veure clar), que l'Estat Català serà el que la majoria del poble decideixi, si el poble decideix tenir un Hugo Chaves català el tindrem, si decideix tenir un Führer, el tindrem, però el poder de decidir residirà en el poble català. O és que només volem la independència si va a mida nostra? Això és fer trampa, no hi caiguem.

Per què dic això? els convençuts pensem que en el nou estat ho sabrem fer millor i que tot funcionarà millor, i preferim la incertesa de saber com serà que seguir en un estat espanyol que ens complica l'existència dia rere dia. Els poc/gens convençuts i escèptics pregunten per les virtuts del nou estat, què tindrà de diferent, i caldria deixar ben clar amb quatre punts bàsics què és el que ens proposem canviar, per tal d'arribar a convèncer el % necessari per acabar de tenir una majoria aclaparadora. I, efectivament un dels punts bàsics i indispensables de l'Estat Català ha de ser la transparència política, reforma electoral (es pot fer abans del referèndum i tot aquesta), no a la duplicitat de càrrecs públics i acabar amb els professionals polítics.

Ho tenim més a tocar que mai, cal unitat tot i que alguns dels nostres polítics no sembla que estiguin per la feina, ens toca pressionar des de la base, el poble ha de posar-se a treballar, i l'ANC jugarà un paper vital en aquest procés. Si creus que pots col·laborar en qualsevol cosa, endavant, tots podem aportar el nostre granet de sorra per insignificant que sembli. Si cada convençut pot convèncer un altre conciutadà durant el 2013, ho tenim fet. Ep! Però no ens relaxem, ara no, queda molt per fer i tots som necessaris!

1 comentari:

  1. Estic completament d'acord amb la idea que la independència no és una finalitat sinó un procés i en aquest procés hi ha espai per construir quelcom nou, amb valors, transparent, just i honest. No s'entén la cerca de la independència si no és també la cerca de l'excel·lència!

    ResponElimina