dilluns, 23 de desembre de 2013

Reflexions de final de 2013. Nacionalismes

Ja tenim data i pregunta. Malgrat totes les dificultats que ens han anat posant, ho hem aconseguit. Però ara arriba el moment més dur del procés, on ens etzibaran cosses i ens intentaran aturar "por lo civil o lo criminal" com va dir un periodista del món de l'esport, s'acosta el moment on més patirem, on ens intentaran esclafar, on ens humiliaran.

S'emparen en la llei i en una divisió de la societat que ells, els unionistes, estan intentant promoure. Pretenen Ulsteritzar Catalunya, polaritzant el debat i dimonitzant el nacionalisme català comparant-lo amb el nazisme. Sobre el nacionalisme voldria parlar. El nacionalisme català és, per tradició, un nacionalisme reaccionari, un nacionalisme que, per molta gent és de supervivència. S'ha convertit en una necessitat pe tal de poder mantenir allò que és nostre i ens pertany, una eina de resistència davant el nacionalisme espanyol, molt més agressiu i exclusiu que el català.

Aquesta és una de les pintades que es poden trobar per Terrassa, pot semblar una xorrada, però no podem fer cas omís. Els poders mediàtics unionistes de Madrid i d'aquí fan molt de soroll, molt més del que mai podrem contrarestar.Aquestes dues últimes són totalment surrealistes, però reflecteixen un estat d'opinió latent, atiat irresponsablement per C's, PP i PSOE. Veure l'estelada al costat d'un símbol nazi, quan tota la vida les pintades nazis han acabat tatxades i amb una firma d'una estelada al costat. Quan l'independentisme, històricament ha sigut antifeixista. Que ara t'acusin d'això em sembla un despropòsit molt gran. De totes maneres, hem de ser molt pulcres, ja que a la mímina errada, per petita que sigui, ens pot condicionar el procés.

Ja ho vaig dir fa un temps, però cal treballar en el llibre blanc de la independència, fem o no fem consulta. Hem de començar a posar les bases del futur Estat Català, tots junts, dels comunistes als conservadors. Les qüestions d'estat estan per sobre de qualsevol ideologia, si no som capaços d'entendre això, ja podem plegar veles senyors.

Sabrem fer-ho? Espero pel nostre bé que sí.


#SiSi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada